Η διαχρονική αξία του μετάλλου, του πολύτιμου λίθου και της άρτιας τεχνικής φτιάχνουν κοσμήματα που χαράσσουν τη δική τους ιστορία

Ένα προσφιλές κόσμημα κάθε εποχής, που εντοπίζεται από την αρχαιότητα σε διαφορετικούς λαούς και πολιτισμούς, ο σταυρός αποτελούσε πάντα ένα σύμβολο, ανάλογα με την εποχή και τον λαό που το χρησιμοποιούσε.

Ο σταυρός και ο συμβολισμός του στη χριστιανική πίστη οριοθετήθηκε τον 3ο αι. μ.Χ., την εποχή του Μ. Κωνσταντίνου, με την ύψωση του Τιμίου Σταυρού, και από τότε αποτελεί σύμβολο θρησκευτικό και ιδιαίτερα αγαπητό για τους Χριστιανούς, Ορθόδοξους ή μη. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, γυναίκες και άντρες, παιδιά, θεωρούν τον σταυρό αναπόσπαστο αντικείμενο της πίστης τους, από τη βάπτιση και μετά. Ωστόσο ο σταυρός ως κόσμημα επιλέγεται πολλές φορές για να συνοδεύσει έναν αρραβώνα ή και έναν γάμο, ως δώρο ένδειξης αγάπης και προστασίας.

Η επιλογή του σωστού σταυρού αποτελεί μία δύσκολη διαδικασία, αφού συνήθως συνοδεύει τη ζωή του ανθρώπου για χρόνια και συνοδεύεται από συμβολισμούς θρησκευτικής φύσης και προστασίας από το κακό.

Στο κοσμηματοπωλείο Τζάμος, οι σταυροί, σε χρυσό ή λευκόχρυσο 18 καρατίων, λιτοί ή περισσότερο περίτεχνοι, όλοι πολυτελείς, διακοσμημένοι με πέτρες ή διαμορφωμένοι στο σύνολό τους με πολύτιμους λίθους, όπως διαμάντια, εντυπωσιάζουν με την ποικιλία τους σε σχέδια και σε διαστάσεις ώστε να ανταποκρίνονται σε κάθε περίσταση και σε κάθε άνθρωπο.

Η περιγραφή του ανθρώπου για τον οποίον προορίζεται, η περίσταση για την οποία προσφέρεται, η αισθητική του ανθρώπου που επιλέγει, μας βοηθούν να προτείνουμε τον σταυρό που θα παραμείνει για πάντα ανάμεσα στα πολύτιμα αντικείμενα της κοσμηματοθήκης.

Οι σταυροί που κοσμούν τις προθήκες του κοσμηματοπωλείου Τζάμος καλύπτουν κάθε προσωπική προτίμηση και προέρχονται σχεδόν όλοι από Έλληνες τεχνίτες, που γνωρίζουν και νιώθουν την αξία του σταυρού, συναισθηματική και συμβολική.