Ίσως το πιο πολυφορεμένο κόσμημα, το πιο διαχρονικό, το πιο αγαπητό, από γυναίκες και άντρες, το πιο συμβολικό, το δακτυλίδι, αποτελεί τον κρίκο που μας δένει.

Τα δακτυλίδια χαρακτήρισαν και χαρακτηρίζουν πλήθος στιγμών και ιστορικά ήταν και θα είναι τα κυρίαρχα κοσμήματα πάνω στα οποία θα εντυπώνονται γεγονότα και στιγμές. Το δακτυλίδι του αρραβώνα, οι βέρες του γάμου, το δακτυλίδι που φέρει πάνω του οικογενειακά οικόσημα και λειτουργεί σαν ταυτότητα καταγωγής ή και εκπαίδευσης, το δακτυλίδι που ποθεί όποιος επιθυμεί την εξουσία, το ένα και μοναδικό, υμνήθηκε, φορέθηκε, πρωταγωνίστησε σε βιβλία, σε ταινίες, σε βασιλείες, σε κάθε εποχή και σε κάθε πολιτισμό. Ίσως το πιο πολυφορεμένο κόσμημα, το πιο διαχρονικό, το πιο αγαπητό, από γυναίκες και άντρες, το πιο συμβολικό, το δακτυλίδι, αποτελεί τον κρίκο που μας δένει.

Αυτό το δακτυλίδι σήμερα, μονόπετρο ή διαμορφωμένο με πέτρες, χρυσό ή λευκόχρυσο,  χαραγμένο, φορεμένο στο μικρό δάκτυλο ως σεβαλιέ ή σε κάθε δάκτυλο, όπως ορίζει η τάση της εποχής, γίνεται στο κοσμηματοπωλείο Τζάμος ένα πολύτιμο «παιχνίδι» δημιουργίας για κάθε χέρι, για κάθε άνθρωπο, για κάθε στιγμή. Μονόπετρα, γεμάτα πολύτιμους λίθους, λευκά διάφανα –διαμαντένια, σε 18αρι χρυσό, κίτρινο ή λευκό, τα δακτυλίδια που εισάγονται από την Ιταλία ή επιλέγονται από Έλληνες τεχνίτες υψηλής αισθητικής και τεχνογνωσίας, αποτελούν επιλογές αξίας που θα χαρακτηρίζουν τον άνθρωπο που τα επιλέγει και θα συνοδεύουν για πάντα αυτόν που τα φορά.